In ‘t Zijl in Vinkel wordt 21 april 2011 de jaarlijkse diagnose avond gehouden. De leden van de drie verenigingen van Maasdonk kunnen dan laten zien dat ze het diagnosticeren van slachtoffers machtig zijn. Laat hier weten of je komt.

Het doel van deze oefenavond is dat je samen met andere leden de eerste hulp verlening gaat oefenen van ongevallen die in en rondom je directe woonomgeving kunnen gebeuren.

 

Hiervoor worden teams van drie tot vier EHBO leden gevormd die achtereenvolgens naar 6 ‘ongevallen’ gaan die door leden van LOTUS Oss worden verzorgd. Het team bepaalt onderling de volgende aanpak:

  1. Hoe is de rolverdeling van het team? Hierbij wisselt in het team de rol van commandant, uitvoering (2x) en observator per ongeval.
  2. Hoe tref je de slachtoffer(s) aan?
  3. Hoe weet je dat de omgeving veilig is voor jou, de andere hulpverleners en de slachtoffers? Wat moet ik doen om dit te bereiken?
  4. Welke letsels heeft elk slachtoffer? Hoe communiceer je met het slachtoffer? Hoe is elk letsel vastgesteld?
  5. Welke handelingen moeten achtereenvolgens worden uitgevoerd met welke middelen?
  6. Welke hulpinstanties worden ingeschakeld en hoe?
  7. Hoe is de overdracht aan de professionele hulpinstanties?
  8. Aansluitend heeft het team een evaluatie met het ‘slachtoffer’ over de gestelde diagnose en uitgevoerde handelingen.
  9. Na de 6 oefeningen vindt een korte nabespreking plaats met de LOTUS.

Wij zien jullie daarom graag op woensdag 21 april om 19:45 bij ‘t Zijl in Vinkel. Rond 22:00 uur kunnen we dan allemaal hopelijk terugzien op een geslaagde avond.