Wist u dat veel kleine ongevallen thuis of in verenigingsverband gebeuren? Wanneer je niet weet wat je in zo’n geval moet doen, dan kan de paniek snel toeslaan. Een EHBO-er weet in een dergelijke situatie hoe te handelen en hoe zeker niet gehandeld mag worden. Hij weet de rust te bewaren en het slachtoffer gerust te stellen.

Vanaf oktober 2012 organiseert een van de EHBO verenigingen van Maasdonk een nieuwe cursus in de eerste hulp verlening. Deze cursus gaat op de diverse onderdelen van de EHBO in, zoals reanimatie en AED, beademing, bewusteloosheid, verstikking, vergiftiging, botbreuken en het aanleggen van verbanden.

Tijdens de cursus, die waarschijnlijk op maandagavonden wordt gegeven, komt zowel de theorie als de praktijk aan de orde. Onze instructeur behandelt de volgende onderdelen van de EHBO:

  1. De vijf belangrijkste punten van de EHBO
  2. Stoornissen in het bewustzijn
  3. Stoornissen in de ademhaling
  4. Stilstand van de bloedsomloop
  5. Ernstige uitwendige bloedingen
  6. Shock
  7. Uitwendige bloedingen
  8. Brandwonden
  9. Kneuzingen en verstuiking
  10. Ontwrichting en botbreuken
  11. Oogletsels
  12. Vergiftiging
  13. Elektriciteitsongevallen
  14. Letsel door koude
  15. Letsel door warmte
  16. Vervoer over korte afstand
  17. Verband- en hulpmiddelen
  18. Het menselijk lichaam

De cursus wordt afgesloten met een examen, dat bij slagen een geldig EHBO diploma oplevert. U bent dan tevens tot het eind van het seizoen lid van onze vereniging.

De kosten voor de cursus zullen slechts €150,= bedragen. Dit bedrag is inclusief het examen, een eerste hulp lesboek, het gebruik van materialen en het kopje koffie of thee. Er is een minimale groepsgrootte van 8 personen vereist.

Er zijn nog plaatsen vrij. Dus wanneer u interesse heeft, neem dan zo snel mogelijk maar uiterlijk voor 30 september 2012 contact op met Marina van Venrooij.

U kunt u natuurlijk ook direct via internet aanmelden via het inschrijfformulier.