Nieuwe EHBO cursus start 24 september 2020

Ongevallen kunnen overal gebeuren: thuis, bij je vereniging, op je werk, maar ook tijdens evenementen in ons eigen dorp. Wanneer je niet weet wat je in zo’n geval moet doen, dan maak je al snel de verkeerde keuze voor het slachtoffer. Volg daarom een EHBO cursus en help zo jezelf, je familie en vrienden en vele anderen.

Vlak voor de intelligente lockdown waren we gestart met een nieuwe cursus in de eerstehulpverlening. Na 1 les moest deze helaas worden stil gelegd. Sinds augustus kunnen we weer terecht in onze locatie, waardoor we de cursus kunnen hervatten. Echter, omdat de eerste les al zo lang geleden is, beginnen we opnieuw. Een mooie kans om alsnog aan te haken, mocht je de vorige ronde gemist hebben.

Vanaf 24 september 2020 organiseert EHBO vereniging Geffen een nieuwe cursus in de eerstehulpverlening op dins- en donderdagavonden. Deze cursus gaat op de diverse onderdelen van de EHBO in, zoals reanimatie en AED, beademing, bewusteloosheid, verstikking, vergiftiging, botbreuken en het aanleggen van verbanden. Sinds kort maakt ook Eerste Hulp aan Kinderen deel uit van de cursus.

De cursus staat gepland op de volgenden avonden van 20:00 tot 22:00  in 't Oude Klooster in Geffen:

 • 24 en 29  september 2020
 • 1, 8, 13 22 en 29 oktober 2020
 • 5, 10, 19 en 24 november 2020
 • 3 en 8 december2020
 • Examen 17 december 2020

Tijdens de cursus komt zowel de theorie als de praktijk aan de orde. Onze instructeur behandelt de volgende onderdelen van de EHBO:

 1. De vijf belangrijkste punten van de EHBO
 2. Stoornissen in het bewustzijn en/of de ademhaling,
 3. AED reanimatie
 4. Actieve bloedingen, shock en wonden
 5. Botbreuken, ontwrichting, wervelletsel, kneuzingen en verstuiking
 6. Elektriciteitsletsels en vergiftiging
 7. Letsels van ogen, neus, oor, tand en tand door lip
 8. Oververhitting, onderkoeling, bevriezing
 9. Steken en beten
 10. Eerste Hulp aan Kinderen en kinderziektes

De cursus wordt afgesloten met een examen, dat bij slagen een geldig EHBO diploma oplevert. U bent dan tevens tot het eind van het seizoen lid van onze vereniging.

De kosten voor de cursus zullen slechts €175,= bedragen. Dit bedrag is inclusief het examen, een eerste hulp lesboek, het gebruik van materialen en het kopje koffie of thee.

Er zijn nog plaatsen vrij. Dus wanneer u interesse heeft, neem dan zo snel mogelijk maar uiterlijk voor 23 september 2020 contact op met Anouska van Boekel.

U kunt u natuurlijk ook direct via internet aanmelden via het inschrijfformulier.